Una nova manera de fer rutes culturals: trepitjant el carrer, descobrint-ne la història, però només amb els teus i quan tu vulguis. En col·laboració amb PlayVisit, posem en marxa jocs de pistes per fer amb el mòbil, descobrint zones i històries que no visitem a les rutes que fem més sovint.
La proposta idònia per fer turisme de proximitat, amb la màxima seguretat, i implicant els joves de casa, amb l’ús del joc i la tecnologia.
Joc de descoberta #0
Un joc gratuït per provar com funcionen els jocs de pistes de CultRuta i PlayVisit, i alhora descobrir o recordar les visites guiades més habituals de CultRuta.
Pots jugar-hi des de casa (clicant els punts) o anant-hi in situ. A cada punt trobaràs una explicació, un petit repte i una recompensa (si resolts el repte).
La Rambla (1/2), de Canaletes a Ferran
Ramblejar. Etimologia: de rambla verb intransitiu. Passejar per la rambla. “Quan fa bo solen ramblejar”.
Quina altra via urbana té un verb propi reconegut al diccionari? Cal més presentació que aquesta? Des del segle XVIII els barcelonins (i després també els visitants) fan això: passejar rambla amunt i, sobretot, rambla avall. En aquest joc ramblejaràs de la Font de Canaletes al carrer de Ferran, redescobrint molts detalls de la nostra història que sovint passen desapercebuts. I si en acabat en vols més, fes la segona part de la passejada! 🙂
La Rambla (2/2), de Ferran a Drassanes
Ramblejar. Etimologia: de rambla verb intransitiu Passejar per la rambla. “Quan fa bo solen ramblejar”.
Quina altra via urbana té un verb propi reconegut al diccionari? Cal més presentació que aquesta? Des del segle XVIII els barcelonins (i després també els visitants) fan això: passejar rambla amunt i, sobretot, rambla avall. En aquest joc podràs ramblejar des del carrer de Ferran fins a Drassanes, redescobrint molts detalls de la nostra història que sovint passen desapercebuts. I si en acabat en vols més, fes la primera part de la passejada! 🙂
BCN, ciudad sórdida
¿Te atreves a ser un proscrito durante unas horas? Pasea por la Barcelona más oscura de la Edad Media y Moderna, visitando los espacios más emblemáticos de aquellos tiempos sórdidos: horcas, prostíbulos, hospitales, cementerios olvidados o el claustro donde torturaba la Inquisición.
Recorrerás la Ciutat Vella turística, pero evocando la historia escondida, los mitos y leyendas que se han vinculado a ella. Al mismo tiempo, buscarás edificios y señales para ilustrar aquellos siglos oscuros pero intrigantes, morbosos y demasiado a menudo, olvidados.