0%

Què fem

CultRuta neix l’any 2008 a Barcelona, especialitzada des del primer moment en oferir rutes i serveis culturals d’oci i turisme a empreses, particulars i entitats. Ens hem centrat en clients de la pròpia Barcelona i rodalia que volen redescobrir la ciutat a fons, d’una manera dinàmica i amena. Hem crescut, hem rebut premis, ens han copiat, ens han lloat… i amb tot plegat hem definit com ens agrada treballar:

Com treballem

Rutes a peu per espais còmodes i a ritme tranquil: visites agradables.
Cada guia usa micròfon, i els assistents receptor: total llibertat de moviments i discreció del grup.
Grups limitats a 20 persones per guia. Més nombrosos es divideixen: proximitat i respecte a l’entorn.
Guies oficials a totes les visites sobre el patrimoni i/o la història de la ciutat: legalitat i professionalitat.

Perquè

Garantim així un servei més original i enriquidor que activitats lúdiques habituals com l’espectacle o la visita turística. És, també, fàcilment adaptable al nivell cultural de cada grup. I en el nostre cas, sense deixar de ser assequible. Tot plegat ens ha convertit en el líder i referent de les rutes culturals per particulars a Barcelona. És motiu d’orgull i alhora, de responsabilitat per seguir treballant en l’excel·lència.

On som

persiana
rètol
desk1
desk3
room1
room4
room6
room9
previous arrow
next arrow

Oferim visites, rutes i gimcanes a tota Catalunya. Les preparem des de casa i sobre el terreny. Venem 24h mitjançant aquesta pàgina web i altres venedors de turisme responsable i experiencial.

I sí, també tenim una oficina cèntrica per interactuar en persona, posar-nos cara i fer negocis! Estarem encantats de rebre’t i també podem llogar-te’n els espais! T’INTERESSA?

Qui som

null

És l’emprenedor de CultRuta: l’any 2007 va deixar els rodatges de cinema i publicitat per aquest projecte. El trobareu coordinant grups privats, guiant rutes i treballant incansablement per la millora i creixement dels projectes de l’empresa.

Joan Coll i Riba

Llicenciat en Comunicació Audiovisual i Guia de Turisme de Catalunya (2678)
null

També té dos màsters, en Història de l’Art i en Belles Arts. Fa una bona colla d’anys que es dedica a la difusió de les humanitats a través de xerrades, visites guiades i cursos a diverses institucions. També ha estat col·laborant periòdicament a Ràdio 4 amb una secció en directe sobre patrimoni desconegut.

Alba Casaramona

Llicenciada en Humanitats i Guia de Turisme de Catalunya (2822)
null

Va ampliar els estudis amb turisme cultural, idiomes i restauració d’antiguitats. Ha treballat en museus, agències de viatges, projectes culturals, impartint classes d’història… Com a guia ensenya el que més l’apassiona: la seva ciutat, de la que sempre aprèn i descobreix coses noves, i que li encanta compartir amb els que vulguin acompanyar-la.

Eva Roca

Llicenciada en Història de l'Art i Guia de Turisme de Catalunya (2718)

No el coneixereu fàcilment fent una ruta, però si no fos per ell, no estaríeu llegint això. És molt més que un pica-tecles: ajuda a millorar regularment l’experiència web dels nostres clients.

Xavier Gort

Desenvolupador Web
null

El seu amor per Barcelona l’ha portat a dissenyar rutes, com la del barri de Gràcia, on ara viu, i la del Xino, que el seu avi li va ensenyar i fer estimar des de ben petita. La seva altra passió, la gastronomia, l’ha dut a col·laborar al blog restaurantscat.cat.

Laura Beaumont

Llicenciada en Història i Guia de Turisme de Catalunya (2809).
null

A més, fa classes d’art, imparteix conferències i col·labora en alguns mitjans de comunicació. Encara li queda temps per escriure algun llibre: Cervantes a Barcelona (Marge Books), Crema Catalana (Icaria), L’Orgia diplomàtica (Pol·len) i Els amos del Passeig de Gràcia (Pol·len).

Rafa Burgos

Llicenciat en Història, Periodisme i Guia de Turisme de Catalunya (2737)
null

Té un postgrau en Gestió i Didàctica del Patrimoni Cultural. Ha treballat en centres culturals, empreses de didàctica de la història, museus i també impartint classes. Li agrada molt comunicar i transmetre, gaudeix realment amb la feina de guia. Troba que és la millor manera de donar a conèixer amb entusiasme tot el que va descobrint de la nostra ciutat.

Oleguer Biete

Llicenciat en Història i Guia de Turisme de Catalunya (2567)
null

Va ampliar coneixements amb estudis d’Antropologia Social i Cultural. Va treballar diversos anys de guia acompanyant per Europa, i també com a professora de llengua i cultura, tan anglesa com catalana. Des del 2002 és Guia de Turisme de Catalunya i treballa especialment en museus, monuments i altres espais d’interès històric, artístic i cultural.

Maria Jesús Navarro

Llicenciada en Història i Guia de Turisme de Catalunya (2367)
null

Té anys d’experiència com a guia acompanyant per tota Europa, i com a docent en escoles de turisme. A CultRuta és l’artífex de les visites subterrànies. La seva passió pels transports públics en general, i pels trens subterranis en particular només es comparable a l’entusiasme amb que transmet els seus coneixements als qui el seguexien.

Manuel Marina

Diplomat en Turisme i Guia de Turisme de Catalunya (3087)
null

És llicenciada en Comunicació Audiovisual, Màster en Gestió Cultural, Guia de Turisme de Catalunya (2926) i Màster de Formació del Professorat. Actualment exerceix la docència de Llengua Catalana a secundària i només puntualment assessora CultRuta.

Irene Reig

Sòcia fundadora

Premis i reconeixements

La nostra màxima satisfacció i el més gran reconeixement són els milers de clients satisfets que es subscriuen al nostres butlletí electrònic mensual, evidenciant que han quedat satisfets amb el servei i que volen rebre les nostres novetats.

També ens ha encantat rebre aquests reconeixements més institucionals:

Als mitjans

Conscients que al segle XXI només existeix allò que es comunica, des de l’inici hem treballat per fer visible la nostra feina a les xarxes socials i als mitjans de comunicació. Al 2020 tenim documentades més de 130 aparicions purament informatives (sense inversió publicitària). En trobareu algunes temàtiques a les fitxes de cadascuna de les rutes. N’enllacem a continuació algunes generals sobre la nostra iniciativa.

Marca vigent

CultRuta® és la nostra marca mare, amb el nom de l’empresa, i l’única que actualment utilitzem de forma comercial. Des del 2018 presenta l’aspecte actual, amb el nom amb dues majúscules i els peus emmarcats per un requadre que obre, perquè entenem que la cultura és millor lliure, en moviment, de ruta!

Des del 2008, CULTRUTA, S.L. ha registrat 3 marques més:

historuta és la nostra marca de rutes històriques

literaruta és la nostra marca registrada de rutes literàries.

Des de febrer de 2013 i durant dos anys, l’equip de CultRuta va intentar gestionar el rellançament del club gastronòmic clubgusto, un club de descomptes per restaurants de Barcelona

Còpies

Des de pocs mesos després del seu naixement, l’empresa i les marques han tingut una bona acollida no només entre els clients, sinó també entre els competidors.

Iniciatives similars (i posteriors) a la nostra han apuntat al mateix model de negoci. I algunes, fins i tot s’han inspirat de forma descarada en el nostre logo dels peus, el propi nom Cult-Ruta, la forma de fer les descripcions dels serveis i fins i tot els termes legals del nostre web.

CultRuta això ens referma en la convicció que la nostra feina està ben feta. I ens manté viva la vocació de seguir un pas per davant dels qui ens imiten. Perquè volem seguir essent el referent de les rutes culturals per a particulars a Barcelona, tant pels clients com pels qui ens copien.